Copyright 2023 - Custom text here
  • Keuzeatelier

  • Drama

  • Eerste schooldag

  • Samen vieren

Twee weken trokken we uit om met onze kleuters en leerlingen te werken rond leesbevordering.

De kleuters gingen in het bos op zoek naar de boekenuil. Nadien verraste de boekenuil hun geregeld met boeken, telkens van een bepaalde soort (weetboeken, kookboeken, knutselboeken, …) en gebruikten ze deze boeken in de klasactiviteiten. Er werd zelfs een echte krant uitgegeven die de kleuters fier mee naar huis konden nemen.

De leerlingen van de lagere school maakten kennis met Stach uit ‘Koning van Katoren’ van Jan Terlouw. Stach bracht een bezoek aan de StapSteen en daagde de klassen uit om kleine en grote opdrachten uit te voeren om hem te helpen tot koning gekroond te worden. Deze waren soms gemakkelijk en soms toch ook wel moeilijk! Ook leerden ze het volkslied en ontwierpen een vlag voor iedere provincie. Het resultaat? Wat dacht je? Ze brachten het tot een goed eind en Stach kon tijdens de slotactiviteit echt gekroond worden tot koning!

In deze speciale tijden, lukte het ons om de kinderen volledig coronaproof toch te laten samenwerken en als school tot een mooi eindresultaat te komen. De kinderen hebben ervan genoten. Je kan dit bewonderen in het fotoalbum. (Klik hier) Missie geslaagd!

Filmpje 1 (Startmoment)

Filmpje 2 (Slotmoment 1)

Filmpje 3 (Slotmoment 2)